HIZLI MENU

Banka Dosya Masrafı Geri Alma ve İadesi

Banka dosya masrafı geri alma ve iadesi ile ilgili yazımız Konut, İhtiyaç, Taşıt v.s. gibi Tüketici Kredileri ile ilgili olup Ticari Krediler için geçerli değildir. Banka Dosya Masrafı ile ilgili yazılanlar ön bilgi olup mağdur olmamak ve işlemlerin zamanında ve eksiksiz takibi için bir hukukçudan destek almak yararlı olacaktır. Banka Dosya Masrafı iade dilekçesikişiye özel olup örnek dilekçe ile yapılan başvurulara dikkat edilmeli, dilekçenin her başvuru için özel olarak hazırlanması gerekliliği unutulmamalıdır. Yurtdışında yaşayan ve Türkiye’den Kredi Kullanan vatandaşlar da başvuru halinde Banka Dosya Masraflarını iade alabilmektedirler. Fakat mağdur olunmaması açısından yapılan yanıltıcı reklamlara dikkat etmeleri faydalı olacaktır.

Banka Dosya Masrafı Geri Alan Var Mı?

Banka Dosya Masrafı geri alan var mı sorusunun yanıtı EVET tir. Ancak İnternette bazı sitelerinin ve tüketicilerle telefon ile irtibat kuran bazı kişilerin ücret karşılığında çok kısa bir sürede banka dosya masrafı iadesi işlemleri ile ilgili yardımcı oldukları söylense de bir çok tüketici bu kişilerden zarar görerek mağdur olmuştur.

Yapılan görüşmeler sonucu yalnızca kargo ile bir dilekçe gönderildiği bilinmekte olup bu dilekçeler Tüketici Hakem Heyetlerinde de maktu olarak bulunmaktadır. Dolayısıyla bu kişilere ücret ödemenin bir faydası bulunmamaktadır. Dilekçeyi doldururken dikkat edilmesi gereken husus bilgilerin eksik doldurulmaması ve belgelerin tam olmasıdır.

Mevcut siteler aracılığı ile ödenen bedellerin nereye gönderildiği dahi belli olmayıp ilgili site sahiplerinin bir çoğunun vergi kayıtları da bulunmamaktadır. Vergi kayıtları olsa ve fatura karşılığı bu işlemler yapılıyor olsa dahi Hukuki Danışmanlık yalnızca avukatlar tarafından yapılabilmektedir. Bu sebeple yapılan işlem de kanunlara aykırıdır. Hukuki bilgiden mahrum bu kişilere itibar edilmemesi tüketicilerin lehine olacaktır.

Bu sebeple tüketicilerin banka dosya masrafı nı mağdur olmadan iade alabilmeleri için yetkili kişilerden yardım almaları faydalı olacaktır.

BENZER DİĞER HABERLER



yükleniyor
.
yukarı