HIZLI MENU

Türkiye'nin en gizemli cinayet davası!

PENDİK’teki evinde 46 günlük eşi Öznur Delibaş’ı rüya gördüğü sırada öldürdüğünü iddia eden Cemal Delibaş hakkında "Kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cemal Delibaş ve avukatı katıldı. Duruşmada müvekkilinin REM hastası olduğunu söyleyen avukat Suna Çalışkan, geçtiğimiz celse dosyaya sunulan Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmediklerini belirterek, "Raporda REM uykusuna ilişkin uzman tabip imzası yoktur. Bu konuda uzman kişilerden yeniden rapor alınmalı. Bu olay çok istisnai bir olaydır. Sanığın yüzüne bakıldığında suçsuz olduğu anlaşılıyor" dedi. Mahkeme başkanı ise, "Yüzüne bakarak bir şey söyleyemezsiniz" diye konuştu.

 

"YEMİN EDERİM BU İŞİ BİLEREK YAPMADIM"

 

Duruşmada söz alan sanık Cemal Delibaş olayı bilerek yapmadığını ifade ederek, "Ben de çok madurum. Babam bile bana inanmıyor. Yemin ederim bu işi bilerek yapmadım" dedi. Duruşma savcısı yeniden rapor aldırılması konusundaki sanık avukatının taleplerini reddetti.

 

SANIKTA REM UYKUSU DAVRANIŞ BOZUKLUĞU VAR MI? YENİDEN RAPOR ALDIRILACAK

 

Mahkeme bir süre müzakereye çekildi. Müzakere sonrasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde REM uykusu davranış bozukluğu konusunda uzman nöroloji doktorundan, sanıkta ’REM uykusu davranış bozukluğu olup olmadığı’ konusunda yeniden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

 

ADLİ TIP: CEZAİ SORUMLULUĞU TAM

 

Önceki duruşmalarda REM hastası olduğunu belirten tutuklu sanık Cemal Delibaş, REM uykusu davranış bozukluğu hastası olabileceği ihtimali üzerine Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi raporunda, Delibaş’ın, olay tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu belirtmişti. Delibaş’ın herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı belirtilen raporda, Delibaş’ın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde bulunduğuna dair herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı kaydedilmişti.

 

"UYKUDA ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİRİM" İDDİASI

 

23 yaşındaki Öznur Delibaş ile 24 Kasım 2011 tarihinde evlenen 24 yaşındaki Cemal delibaş, evliliklerinin 46. gününde eşini boğazını sıkıp, boynunu kırarak öldürdüğü gerekçesiyle 2012 yılı Ocak ayında tutuklandı. Delibaş ifadesinde, hiçbir şey hatırlamadığını, eşini rüyasında öldürmüş olabileceğini, uyandığında eşinin ölmüş ve elinin de boğazında olduğunu belirterek, "Eşimle herhangi bir sorunum yok. Olay gecesi bir süre sohbet ettikten sonra uyuduk. Bir elimle eşimin boğazını sıkmış ve diğer elimle de elini tutmuş halde uyandım. Elimi çekerken eşimin sertleştiğini fark ettim. Bir süre sonra öldüğünü anladım. Rüya gördüğüm sırada öldürmüş olabilirim" iddiasında bulundu.

 

 

REM UYKUSU DAVRANIŞ BOZUKLUĞU

 

REM Uykusu Davranış Bozukluğu kişinin kendisine ya da uyuduğu sırada yanında bulunan kişiye zarar vermesine neden olabilen bir uyku hastalığı olarak tanımlanıyor ve kısaca ’rüyayı yaşama hastalığı’ olarak da adlandırılıyor. Kişinin bu hareketleri yaparken uyandığında gördüğü rüyayı hatırlayabildiği belirtiliyor.

BENZER DİĞER HABERLER



yükleniyor
.
yukarı